Niet de WK-benen, wel het verhoopte resultaat voor Laura

Laura Verdonschot kon in het WK in het Zwitserse Dubendorf naar haar verhoopte toptienplek rijden. Toch had ze achteraf op betere benen gehoopt.

Ze was onze enige vrouw op dit wereldkampioenschap, Laura Verdonschot. Denise Betsema viel buiten de selectie van Nederland, Maud Kaptheijns gaf forfait en traint momenteel in Spanje op zoek naar betere benen, en Jolien Verschueren tot slot kwam niet in aanmerking voor een ticket voor de Belgische ploeg.

Onze resterende renster startte prima in Dübendorf, maar Laura merkte nadien dat ze niet de benen had en bolde na een zware wedstrijd als negende over de streep. “Op voorhand had ik voor dit resultaat getekend. Maar gezien het gevoel van vandaag had er toch meer ingezeten. Zesde of zevende had misschien moeten kunnen. Maar mijn benen draaiden de eerste ronden niet zoals dat hoorde. Ik had heel veel moeite om in mijn tempo te komen, tot halfweg cross”, analyseerde Laura na afloop.

Volgend jaar in Oostende vindt Laura een parcours op haar maat, waar ze enkele jaren terug haar absolute doorbraak maakte. “Een parcours waar ik echt naar uitkijk. Maar de Nederlandse meisjes ook”, lachte onze Limburgse. “We moeten eerst zien dat we dichter bij dat Nederlands blok komen. Ze zijn met immens veel en rijden allemaal even hard. Het wordt trainen, trainen, trainen om volgend jaar beter te kunnen doen.”

Uitslag WK vrouwen-elite

1. Ceylin Alvarado (Ned)
2. Annemarie Worst (Ned) op 1”
3. Lucinda Brand (Ned) 10”
9. Laura Verdonschot 2’52”

(foto's Photopress.be)