Nieuwe podiumplaats voor Denise in Koksijde, Fem zesde

Zand en Denise Betsema, het blijft een goede match. Het leverde haar vandaag een tweede plaats op in Koksijde, achter een sterke Annemarie Worst, maar voor Lucinda Brand. Zo loopt Denise in de stand van de Wereldbeker opnieuw vijf puntjes in op Brand.

Zeven Nederlandse vrouwen aan het commando bij de eerste passage aan de aankomst. Daarbij zowel Denise als Fem, die in Koksijde een prima start kende. Maar in de daaropvolgende ronde werden de kaarten nog een keer geschud en werd duidelijk dat Annemarie Worst en Denise de sterkste vrouwen in koers waren.  

De twee gaven elkaar weinig ruimte, al kon Denise rond half koers wel een kloofje slaan. Maar Worst kwam terug en in de voorlaatste ronde maakte trok de Gelderlandse zelf in de aanval. Denise verweerde zich nog als een duivel in een wijwatervat, maar Worst was gaan vliegen. 

“De tweede plek was het hoogst haalbare”, zei ze achteraf. “Het leek inderdaad even dat winst binnen bereik was, maar toen moesten we nog twee rondes. Ik had het idee dat het zand een beetje zwaar lag en er waren ook hobbels in het zand, dat maakte het zwaar."

Wereldbeker als doel
Door haar tweede plaats komt ze opnieuw wat dichter bij leidster Brand in het klassement van de Wereldbeker. “Dat is toch een mooi doel voor dit jaar. Ik ga voor die eindoverwinning. Dan is voor Lucinda eindigen, een goede zaak.”

Onze beloftenwereldkampioene Fem finishte uiteindelijk zesde na een knappe koers. "Mijn beste resultaat in de Wereldbeker dit seizoen. Na een prima start koos ik ervoor om een eigen tempo te zoeken. Ik denk dat ik goed heb standgehouden. Tot diep in de finale was ik zelfs met Ceylin (Del Carmen Alvarado) in duel voor de vijfde plek. Ik zie mijn prestatie vandaag als een bevestiging van Tabor. Dat mijn vorm in stijgende lijn blijft gaan..."

Uitslag Wereldbeker Koksijde:
1. Annemarie Worst
2. Denise Betsema op 17"
3. Lucinda Brand op 37"
6. Fem van Empel op 1'26"
25. Laura Verdonschot op 5'01"
32. Leonie Bentveld op 6'33"

Klassement Wereldbeker na Koksijde:
1. Lucinda Brand - 212 punten
2. Denise Betsema - 198 
3. Puck Pieterse - 161
8. Fem van Empel - 111
41. Leonie Bentveld - 4
47. Laura Verdonschot - 1

Foto's: © Photopress.be