Nieuwe podiumplaats voor Denise in Vestingcross

Ze heeft dan wel drie kwart van de winter aan de zijlijn gestaan, Denise Betsema heeft duidelijk maar weinig van haar vorm van een jaar geleden ingeboet. Na een achtervolgingsrace om u tegen te zeggen, eindigde onze Texelse ook in Hulst op het podium.

Al kende Denise vandaag een mindere start. "Zeker vergeleken met gisteren in Middelkerke", verduidelijkte ze achteraf. "Daar stond ik op de derde rij en was het parcours een stuk breder dan vandaag. Dan kan je sneller opschuiven. Vandaag stond ik pas op rij vier. Dat scheelt heel wat."

Op het einde van de tweede ronde reed ze nog in elfde positie, maar had ze wel al een grote achterstand goedgemaakt. Klaar om in de derde van vijf ronden haar 'slag' te slaan. Ze passeerde onder meer Van der Heijden, Van Anrooij, Kay, Bakker en Norbert Riberolle en nestelde zich toen al in derde positie.

"Maar de inspanningen eisten wel hun tol... Ik hoopte nog te kunnen terugkeren tot in de kop van de koers, maar Ceylin (Del Carmen Alvarado, red) en Annemarie (Worst) waren te ver weg." Toen de twee een beetje naar mekaar keken, kon Denise de schijn nog ophouden, maar als ze vooraan versnelden werd de kloof opnieuw iets groter.

Denise zou uiteindelijk wel gemakkelijk haar derde plaats vasthouden. "En ik ben hier heel blij mee. Ik denk niet dat mijn niveau minder is dan dat van vorig jaar. Maar Annemarie en Ceylin zijn uiteraard sterker geworden. Ik kijk nu al uit naar volgende winter."

Uitslag Dames elite & beloften:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Denise Betsema 
14. Laura Verdonschot
19. Maud Kaptheijns 

Foto's: ©Photopress.be