Offday voor Laura op Belgisch kampioenschap

Geen podiumplaats voor Laura Verdonschot op het BK in Meulebeke. Onze Limburgse kende een moeilijke dag en moest vrede nemen met een vierde plaats.
 
Laura kwam in de openingsronde ten val in Domein Ter Borcht en was daardoor snel op achtervolgen aangewezen. Maar Sanne Cant, Lotte Kopecky en Alicia Franck bleken echter de sterkste dames in koers. In de finale slaagde Laura er nog in Ellen Van Loy bij te benen, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in. Ze reageerde na afloop uiteraard bijzonder ontgoocheld.
 
"Het draait al weken vierkant", zuchtte ze. "Maar je hoopt toch altijd dat het beter gaat. Zeker op een kampioenschap. Dat was jammer genoeg niet het geval. Dat het extra zuur is dat ik net naast het podium val? Daar gaat het niet eens om. Het is gewoon dat ik momenteel ver onder mijn niveau presteer. Dat terwijl het de eerste weken van het seizoen wel goed ging."
 
"Ik weet niet hoe het komt", ging Laura verder. "Alsof ik constant tegen een muur aanrijd. Dat is bijzonder frustrerend. Hier lig ik nog een paar nachten wakker van. Maar er komt binnen drie weken nog een WK (in Oostende, red). Ik hoop mezelf tegen dan zeker weer op de rails te krijgen. Het wordt nu kwestie van de knop om te draaien en er het beste uit te halen in het laatste deel van het seizoen."
 

Uitslag BK vrouwen:
1. Sanne Cant
2. Lotte Kopecky op 22"
3. Alicia Franck op 1'38"
4. Laura Verdonschot op 2'17"

Foto: ©Photopress.be