Ook in Gieten 2de en 3de plaats voor Eli en Laurens

Toon Aerts heeft in het Nederlandse Gieten de openingsmanche van de Superprestige gewonnen. Op het modderige parcours aan de Nijslootsweg haalde hij het voor Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. 

Laurens Sweeck schoot het snelst uit de startblokken, maar zakte daarna even terug. "Ik vond de concurrentie hard aanzetten", aldus Laurens achteraf. "Ik moest even naar adem happen. Op de koop toe kwam Corné van Kessel voor mij ten val, waardoor ik de aansluiting verloor. Daarna ben ik vrij snel op plaats drie terechtgekomen en die positie heb ik een uur kunnen verdedigen."

Laurens is een zandspecialist, maar door de hevige regenval was van dat zand niet veel sprake meer. "Het werd een echte tempocross, met vooral veel slijk en diepe sporen. Die derde plaats was dan ook het hoogst haalbare. De waardeverhoudingen waren zichtbaar en de meeste renners zijn op hun plek geëindigd, denk ik."

Knieperikelen voor Eli
Ook Eli was niet bij machte om een sterke Toon Aerts te volgen. Al kende hij op zijn beurt pech, toen hij in de 2de ronde een slipper maakte. "Maar de grootste reden dat ik Toon niet kon volgen, was het feit dat ik nog kampte met een pijnlijke knie. Tijdens de loopstroken moest ik af en toe inhouden vanwege de pijn."

Eli liep een knieblessure op in Lokeren. "Ik schoot er uit mijn pedaal en botste met de linkerknie tegen mijn stuur, waardoor mijn knieschijf verschoof. In de binnenkant ervan stapelde zich vocht op en dat was best pijnlijk. Na een paar onderzoeken is beslist dat ik beter een aantal dagen rust nam. Daardoor heb ik tot donderdag amper getraind. Ik was zelfs twijfelachtig of ik hier zou starten, maar ik wilde toch wat punten sprokkelen met het oog op het klassement in de Superprestige. Dan is die tweede plaats nog een meevaller."

Ryan fraai zesde, Michael achtste, pech voor Toon
Dat hij toch wat conditionele achterstand heeft opgelopen door zijn knieproblemen, vertelde Eli er nog bij. "Niets aan te doen. Hopelijk ben ik snel weer de oude en kan ik opnieuw verder werken. Het is nu noodzaak om de komende weken toch nog wat zware trainingen in te lassen om snel beter te worden." 

We melden nog dat onze beloftenwereldkampioen Ryan Kamp alweer een uitstekende wedstrijd reed, bekroond met een zesde plaats. Ook Michael Vanthourenhout (achtste) eindigde in de top tien. Toon Vandebosch was de pechvogel van de dag. Hij was in strijd voor een topvijfplaats toen hij werd achteruitgeslagen door materiaalpech. 

Uitslag Superprestige Gieten:
1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt op 24"
3. Laurens Sweeck op 41"
6. Ryan Kamp op 1'18"
8. Michael Vanthourenhout op 1'43"
16. Pim Ronhaar op 3'16"
23. Toon Vandebosch op 4'28"
28. Jelle Camps op 6'17"
31. Luke Verburg op 1 ronde

Foto: ©Photopress.be