Pech nekt Laurens Sweeck in Boom

Geen podiumplaatsen voor onze uitgedunde delegatie in Boom. Laurens Sweeck viel door een kapotte schoen buiten de top drie, Michael Vanthourenhout en Laura Verdonschot startten door ziekte niet.

Door de modder werd het ook in de tweede manche van de Telenet Superprestige stoempen geblazen voor onze renners. Omstandigheden waarin Laurens Sweeck duidelijk zijn hart kon ophalen, want na een voorzichtige beginfase kwam hij aansluiten bij vijf leiders, waar hij halverwege resoluut de leiding nam. Toon Aerts bleek uiteindelijk een maatje groter, maar in de strijd voor de overige podiumplaatsen verloor ‘Lau’ zijn kansen door een kapotte schoen, opgelopen bij een val. Uiteindelijk finishte hij als zesde.

“Ik zat goed in de wedstrijd. Toen Toon ging, heb ik geprobeerd mee te gaan. Dat lukte net niet, ik kon net het gaatje niet dichten, en daarna moest ik wel even bekomen. Zo kwam Quinten terug, maar kreeg ik wel mijn tweede adem. Of mijn derde. Neen, mijn vierde adem (grijns). Het ging daarna net iets te vlot, waardoor ik onderuit schoof. Daardoor was de sluiting van mijn schoen kapot en werkte mijn versnellingsapparaat niet meer. Gelukkig kon ik de schade nog beperken”, vertelde Laurens in een uitgebreide videoreactie op onze Facebookpagina.

Jens Adams finishte als negende, Yannick Peeters als vijftiende. Maud Kaptheijns“niet mijn parcours” – was met een negende plaats onze beste finisher bij de vrouwen, waar Jolien Verschueren (22ste) voor de tweede cross op rij de finish haalde. Een groot deel van onze andere renners maakte zaterdag al de oversteek naar het Zwitserse Bern voor de volgende wereldbekerproef van zondag. Eli Iserbyt verdedigde zoals voorzien zijn Superprestige-leidersplaats dus niet in Boom, Michael en Laura werden deze week helaas ziek en kozen voor een extra dag herstel met het oog op Bern.

Uitslagen:

Mannen:
1. Toon Aerts in 1u01:42
2. Quinten Hermans op 0:08
3. Tom Pidcock (GBr)

6. Laurens Sweeck 1:25
9. Jens Adams 2:22
15. Yannick Peeters 4:40
22. Victor Vandebosch op 1 ronde
Opgave: Daan Soete

Vrouwen:
1.Alice Maria Arzuffi (Ita) in 47:14
2. Eva Lechner (Ita) op 0:09
3. Sanne Cant

9. Maud Kaptheijns 1:46
22. Jolien Verschueren 8:34

(foto's Photopress.be)