Pim verrast met wereldtitel, Ryan maakt succes compleet

Pim Ronhaar is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de beloften. In het zand van Oostende bekroonde Pim een prima seizoen met de titel. Ryan was topfavoriet, maar speelde na een mindere eerste koershelft het ploegenspel perfect. Ook Toon en Anton reden een geweldig WK en werden 5de en 7de.

Titelverdeiger Ryan nam de beste start, maar ook Pim, Toon en Anton waren bijzonder goed weg. In de openingsronde bleven de verschillen echter bijzonder miniem. We kregen een kopgroep van een renner of acht met daarbij zowaar alle vier onze jongens. Ook Mees Hendrickx, Timo Kielich, Emiel Verstrynghe, Tim Van Dijke en Niels Vandeputte waren alert. 

Het was vervolgens Toon die de forcing voerde en de groep bij een nieuwe passage langs de Noordzee op een lint trok. Kielich reageerde, ook Pim was bij de pinken. Ryan was na een val wat teruggeslagen en, net als Vandeputte, op achtervolgen aangewezen. Maar toen de titelverdediger weer richting de kop van de wedstrijd reed, was er echter eentje weggefietst. Jawel... Pim Ronhaar.

En niemand zou Pim nog terugzien. Onze tweedejaarsbelofte maakte amper foutjes en breidde zijn voorsprong steeds verder uit. Ryan was intussen komen aansluiten bij de eerste achtervolgers Verstrynghe en Kielich, een groepje waaruit Toon de rol moest lossen. Ryan speelde het ploegenspel perfect en hield zich gedeisd tot in de slotronde.

Toen Pim echt buiten schot was en genietend zijn laatste kilometer afwerkte, reed Ryan wel nog weg van zijn Belgische kompanen om het Nederlandse succes te vervolledigen met het zilver. Wat een prestatie van onze jonge wolven. Met Toon Vandebosch als vijfde en Anton Ferdinande als zevende was het overigens allemaal Pauwels Sauzen-Bingoal wat de klok sloeg in de beloftencategorie.

Uitslag:
1. Pim Ronhaar
2. Ryan Kamp op 8"
3. Timo Kielich op 14"
5. Toon Vandebosch op 31"
7. Anton Ferdinande op 55" 
 

Foto's: ©Photopress.be