Podiumplaats voor Denise in Maldegem

Denise Betsema is bijna helemaal terug op niveau. Vandaag werd ze - ondanks haar slechte startpositie - fraai derde in de Ethias Cross in Maldegem. Ook Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot verweerden zich kranig en eindigden 7de en 8ste.

Annemarie Worst nam een blitzstart in het Maldegemse Sint-Annapark. Yara Kastelijn, Inge van der Heijden, Ellen Van Loy en Shirin van Anrooij probeerden even aan te klampen, maar Worst sloeg toch snel een kloofje. Uiteindelijk was het zowaar Denise die de rest terugbracht. Vanuit de achtergrond kwam ze nog voor halfkoers vooraan aansluiten. 

Kastelijn en Van Anrooij kwamen jammer genoeg ten val en schakelden zo zichzelf uit. De vier anderen maakten er een boeiend kijkstuk van en finaal was het vice-wereldkampioene Worst die aan het langste eind trok, voor Inge van der Heijden en een hard knokkende Denise Betsema. 

Foutje in de zandbak
"Net als twee weken geleden in Zonnebeke slaagde ik er ook vandaag in om snel op te schuiven, maar dat hakte er wel in", aldus Denise achteraf. "Ik moest even bekomen van die inspanning. In de finale maakte ik jammer genoeg een foutje in de zandbak. Dat gaatje kreeg ik niet meer dicht. In de slotronde heb ik wel nog alles uit de kast gehaald om een podiumplaats te bemachtingen."

Dat dat ook lukte, deed onze Texelse zichtbaar deugd. "Absoluut. Ik ben bijzonder blij dat ik me stilaan weer kan meten met de wereldtop. Want dat zijn Worst en Van der Heijden toch. Stiekem droom ik er van om dit seizoen nog een overwinning te boeken.  Dat is altijd het doel, hé. Maar laat ons dit toch al een mooi begin noemen."

Ook verdienstelijk: de prestatie van zowel Maud als Laura, die respectievelijk 7de en 8ste eindigden. Vooral voor Maud een opsteker na een moeilijke periode. 

Uitslag:
1. Annemarie Worst
2. Inge van der Heijden op 10"
3. Denise Betsema op 16"
7. Maud Kaptheijns op 47"
8. Laura Verdonschot op 1'04"
37. Jolien Verschueren op 1 ronde

Foto's: ©Photopress