Regenboogtrui voor sterke Ryan Kamp!

Yes! Belofte Ryan Kamp heeft zich deze namiddag tot wereldkampioen gekroond. In het Zwitserse Dübendorf hield hij Kevin Kühn en Mees Hendrickx af.  Ook Pim Ronhaar (5de) en Jelle Camps (9de) eindigden in de top tien.

Na zijn zeges in Nommay en Hoogerheide had Ryan Kamp zich tot topfavoriet gebombardeerd. Onze Nederlander miste zijn start niet, maar zorgde er vooral voor om niet te overmoedig te worden. "Ik wilde niet onmiddellijk de kop nemen", vertelde hij achteraf. "Dat liet ik over aan Küng en Benoist. Maar die legden er wel heel hard de pees op, waardoor ik toch even op mijn adem trapte."

"Ik dacht dat ik mijn kansen verspeeld had. Maar toen kwamen Pim (Ronhaar) en Mees (Hendrikx) terug en hebben een tijd heel goed samengewerkt. Ik moet niet onder stoelen of banken steken dat ze vandaag heel belangrijk voor mij zijn geweest. Trouwens, dat is Pim overigens al het hele seizoen voor mij. We peppen elkaar echt op."

Droomscenario
Zo liep alles snel weer samen, waarna Ryan rond halfkoers versnelde en een kloofje sloeg. Wat volgde was een knappe solo, waarbij hij een opzittende Kühn knap afhield. "Ik had er vooraf van gedroomd om solo aan te komen. Geweldig dat dit ook gelukt is. Een beter scenario was niet mogelijk."

"Deze titel is een bekroning voor het harde werk dat ik de voorbije maanden geleverd heb", vertelt hij nog. "Dit betekent echt veel. En super dat ik - gezien ik nog maar tweedejaarsbelofte ben - volgend seizoen ook in die trui kan rondfietsen. Een overstap naar de profs? Die zit er nog niet meteen aan te komen nee. Al rijd ik uiteraard wel een aantal wedstrijden, zoals de Superprestige, mee met hen."

Pim 5de, Jelle 9de
Pim Ronhaar finishte uiteindelijk knap vijfde, terwijl ook Jelle Camps met een negende stek kan terugkijken op een prima WK. Minder goed verging het Tomas Kopecky en Toon Vandebosch. "Ik kwam ten val in de openingsronde en moest als allerlaatste weer van start", aldus Toon (17de) achteraf. Tomas startte dan weer goed, maar zakte snel weg. 

Uitslag: 
1. Ryan Kamp
2. Kevin Kühn op 36"
3. Mees Hendrikx op 52"
5. Pim Ronhaar op 1'19"
9. Jelle Camps op 2'15"
17. Toon Vandebosch op 3'11"
34. Tomas Kopecky op 5'22"

Foto's: © Photopress.be