Ruddervoorde: Denise en Eli zetten teller op 13

Dertien hoeft niet altijd een ongeluksgetal te zijn: in de openingsmanche van de Telenet Superprestige in Ruddervoorde reden Denise Betsema en Eli Iserbyt voor onze ploeg naar overwinningen 12 en 13 in een rechtstreekse televisiecross.

Onze seizoensrevelatie Fem van Empel kwam niet aan de start in de klassieker in Ruddervoorde, uittredend winnares Denise Betsema wél. Onze eilandbewoonster torste de favorietenrol, en ging niet door de knieën door de druk die dat met zich meebracht. Denise reed vroeg in de wedstrijd weg samen met Inge van der Heijden, was bijna niet van de koppositie weg te slaan, en zette in de voorlaatste ronde alleen door, op weg naar de eerste overwinning van haar seizoen.

Bij de mannen kwam er wat geluk én ongeluk aan te pas: Michael Vanthourenhout sloeg al in de eerste wedstrijdhelft een kloof, maar werd teruggeslagen door een lekke band. In de finale leek Lars van der Haar op weg naar de overwinning, maar de Nederlander kreeg materiaalpech op zijn pad. En zo was het tóch nog Eli Iserbyt die in de laatste twee ronden de wedstrijd op zijn kop zette en een nieuwe zege naar zich toe trok.

Eli Iserbyt: “Vandaag was een gelukkig schot in de roos, denk ik. Na een vrij slechte start heb ik enorm veel energie verloren in de eerste twee ronden. Toen ik erbij kwam en even wou temporiseren, was er altijd wel iemand die ging versnellen. Ik maakte ook veel fouten. Op een bepaald moment dacht ik al aan de tweede plek, maar deels door de lekke banden van Lars hebben we het gat nog kunnen dichten. En zo ging in de laatste twee ronden de focus weer op de eerste plek.”

Denise Betsema: “Hier ben ik superblij mee. De laatste wedstrijden stond ik niet op het podium, dan maakt een overwinning heel veel goed. Dit is een rondje dat me goed ligt, en dat ik superleuk vind om te doen. Het was ook een bewuste keuze om dit jaar iets meer naar de kampioenschappen toe te trainen. Dat pakt goed uit. Ik heb al heel veel zin in Namen. Ik heb dat EK als doel aangestipt. Ik hoop heel erg om daar eindelijk eens een trui te kunnen pakken. Ik weet dat dat heel moeilijk gaat zijn, maar ik ga er wel voor.”

Uitslagen Superprestige Ruddervoorde

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Laurens Sweeck op 0:12
3. Lars van der Haar (Ned) 0:31
5. Michael Vanthourenhout 1:10
14. Ryan Kamp (Ned) 2:22
24. Yorben Lauryssen 4:29
25. Kay De Bruyckere 4:32

Vrouwen:
1. Denise Betsema (Ned)
2. Inge van der Heijden (Ned) op 0:32
3. Ceylin Alvarado (Ned) 0:51

(foto's Photopress.be)