Ryan Kamp (2e) redt de eer in Namen

Niet al onze renners gingen zondag rillend van de kou, bezeerd of met een mindere uitslag naar huis terug. Belofte Ryan Kamp zorgde in de wereldbekercross in Namen voor de uitschieter met een tweede plek.

En zonder een uitschuiver in de openingsronde op de beruchte schuine kant zat er misschien nog meer in voor Ryan Kamp. “Ik zat wat onder druk door de snelle start, en maakte dan meteen die fout, waardoor ik heel hard viel. Ik heb heel hard moeten rijden om van 20ste, 25ste positie terug te komen, en jammer genoeg had ik toen mijn beste pijlen al verschoten. Toen Kevin Kuhn in de laatste anderhalve ronde versnelde, moest ik gewoon passen. En dan had ik nog geluk dat een Italiaan lek reed”, analyseerde onze Nederlandse kampioen, die de snelste was van een trio in de spurt voor plek 2.

Met zijn tweede plek verstevigt Ryan meteen ook zijn tweede plaats in het wereldbekerklassement, al loopt dagwinnaar Kuhn daarin uit tot 25 punten voorsprong. Goed nieuws viel er na de finish ook te noteren bij Tomas Kopecky: onze Nederlandse Tsjech ziet eindelijk weer beterschap in zijn rugblessure en viel met zijn elfde plek maar net buiten de top tien. Twee valpartijen, gelukkig zonder veel erg, gooiden Toon Vandebosch terug van de strijd voor podium naar plek 16. Jelle Camps gaf ziek forfait.

Uitslag wereldbekercross Namen U23

1. Kevin Kuhn (Zwi)
2. Ryan Kamp (Ned) op 0’06”
11. Tomas Kopecky (Tsj) 1’14”
16. Toon Vandebosch 2’04”
26. Jarno Bellens 3’07”
29. Anton Ferdinande 3’28”

(foto's Photopress.be)