Ryan Kamp pakt leidersplaats in DVV Trofee U23-categorie

Nee, het mag niet zijn voor Ryan Kamp. Zaterdag in Tabor reed hij lek toen hij met Thomas Mein in duel was voor winst, zondag in Hamme botste ons Nederlands goudhaantje op Niels Vandeputte. Maar Ryan wordt wel leider in de DVV Trofee. Mooie troostprijs.
 
"Die leidersplaats is geen toeval", lachte Ryan achteraf. "Ik wist dat Jens Dekker, winnaar van de Koppenbergcross, er vandaag niet zou bijzijn. Zelf wilde ik daags na Tabor ook hier absoluut van start. Ook al omdat ik dan eindelijk nog eens een keertje kon rijden in die mooie kampioenentrui. Al duurde het wel een aantal rondes voor ik in het goede ritme kwam. Dit is toch wel een heel ander parcours dan in Tabor. Daar was het puur op de power. Hamme is daarentegen echt een heel snel rondje."
 
Maar in de finale deed Ryan wel volop mee voor winst. "Maar ik botste op een super Niels Vandeputte. In die bochtjes, met al dat draaien en keren is Niels gewoon superieur. Maar de conditie is in elk geval goed en dat geeft moed richting volgend weekend, waarin ik vol focus op de wereldbekermanche in Koksijde. Die Wereldbeker is absoluut een doel."
 
Ook onze andere beloften deden het in Domein Meulebroek meer dan voortreffelijk. Anton Ferdinande, Jelle Camps en Jarno Bellens finishten respectievelijk als vierde, vijfde en zesde. In het klassement van de DVV Trofee leidt Ryan nu met meer dan anderhalve minuut voorsprong op Yentl Bekaert. Jelle Camps volgt nog acht seconden verderop op plaats drie.
 
Uitslag U23 Hamme:
1. Niels Vandeputte
2. Ryan Kamp op 3"
3. Timo Kielich op 9"
5. Anton Ferdinande op 27"
6. Jelle Camps op 35"
7. Jarno Bellens op 38"
16. Arno Debeir op 1'28"
21. Victor Vandebosch op 1'55"
22. Toon Vandebosch op 1'58"

Klassement DVV Trofee na 2 wedstrijden:
1. Ryan Kamp
2. Yentl Bekaert op 1'31"
3. Jelle Camps op 1'39"
6. Anton Ferdinande op 2'32"
8. Jarno Bellens op 2'54"
11. Toon Vandebosch op 3'31"
25. Arno Debeir op 6'15"
29. Victor Vandebosch op 6'42"

Archieffoto: ©Photopress