Ryan Kamp: 'Van een rondje als dit word je echt sterker'

Onze jongens hebben ook de tweede rit van de Ronde van Wallonië overleefd. Al kostte het bij sommigen wat moeite. Zo had Dieter Vanthourenhout nog wat last van zijn val gisteren. Vandaag maakten Michael en Pim kennis met het Waalse asfalt. Gelukkig zonder erg.

Onze beste man in de uitslag - opnieuw na een massasprint - was beloftenwereldkampioen Ryan Kamp. "Ik zat jammer genoeg veel te ver om echt mee te kunnen sprinten", vertelde Ryan achteraf. "In de laatste afdaling probeerd ik nog wat risico's te nemen om op te schuiven, maar dat deed iedereen, had ik de indruk."

Dan probeerde Toon mij nog naar voor te pilotern, maar als de sprintersploegen als Deceuninck-Quick-Step en Lotto-Soudal met hun treintje komen, ja... Dan hebben twee beloften zoals wij daar maar weinig verhaal tegen. Dat heb ik al geleerd de voorbije twee etappes."

Toch stapte Ryan met een goed gevoel in de wagen richting het ploeghotel. "Ik heb best een goede etappe gehad. Er zat power in de benen. Trouwens, van zo'n rondje word je als jonge crosser zoals ik echt wel sterker, hoor. Hier kan ik alleen maar mijn voordeel uit halen in het veldritseizoen. Hopelijk overleef ik ook de twee laatste etappes, want die zijn een stuk lastiger."

Uitslag:
1. Arnaud Demare
2. Caleb Ewan
3. Daniel McLay
50. Ryan Kamp
66. Toon Vandebosch
101. Eli Iserbyt op 23"
115. Michael Vanthourenhout op 1'01"
116. Laurens Sweeck op 1'01"
142. Pim Ronhaar op 8'12"
148. Dieter Vanthourenhout op 12'18"