Ryan schiet eindelijk raak in Ronse

Al weken is hij uitstekend bezig, en in Ronse viel voor belofte Ryan Kamp eindelijk die dikke appel uit de kast. Met zijn eerste grote zege én een ruime voorsprong krijgt hij eindwinst in de DVV Verzekeringen Trofee bovendien weer in het vizier.

In de manche van Kortrijk was Ryan Kamp er als leider door een trainingskamp op Spaanse bodem niet bij, maar die stage leverde hem duidelijk nog wat extra kracht in de kuiten op. In Ronse nam hij met duidelijke voorsprong de maat op de concurrentie. Nummer 2 verloor driekwart minuut, klassementsleider Yentl Bekaert bijna drie minuten. En zo komt Ryan in de stand terug flink opzetten.

“Dit zijn de mooiste crossen om te winnen”, glunderde Ryan. “Ik hou van deze omstandigheden. In de laatste twee, drie ronden werd het nog meer lopen en glijden toen het begon te regenen. Nog zwaarder dus, en het was ook wel schrikken toen ik de laatste ronde viel. Ik gleed naar beneden, mijn fiets lag boven, maar gelukkig had ik voldoende voorsprong. Podium in het klassement moet zeker nog lukken, en misschien kan ik zelfs nog eindwinst pakken. Baal is ook een rondje dat me goed ligt, Loenhout als het ligt zoals vandaag ook.”

Anton Ferdinande sloot een sterke wedstrijd af als zesde, net voor de neus van Toon Vandebosch, die door drie valpartijen terug werd geslagen van podiumpositie naar een zevende stek. Jelle Camps, ziekjes, finishte als vijftiende en verloor zo veel terrein in het klassement.

Uitslag U23 Ronse:

1. Ryan Kamp (Ned)
6. Anton Ferdinande op 1’59”
7. Toon Vandebosch 2’00”
15. Jelle Camps 3’18”
Opgave: Jarno Bellens en Victor Vandebosch

(foto's Photopress.be)