Ryan veert op met knappe prestatie in Loenhout

Thibau Nys verraste met winst in de Azencross voor beloften, maar ook onze Europese kampioen Ryan Kamp deed het prima. Ondanks een val werd hij knap vierde. Een opsteker na een moeilijke periode.

Een kopgroep van zes kleurde de openignsfase van de U23-wedstrijd in Loenhout. Daarbij ook Ryan als vertegenwoordiger van Pauwels Sauzen-Bingoal. Witse en Anton volgden in een eerste achtervolgend groepje.

Ryan leek lang mee te doen voor de podiumplaatsen, tot hij rond halfkoers werd teruggeslagen door een valpartij. Zo verzeilde hij in zijn eentje in zesde positie. Maar onze Europese kampioen knokte terug. Het podium was weg, maar na een sterke remonte werd hij alsnog vierde. En daar kon hij mee leven.

"Ik heb moeilijke weken achter de rug", vertelde Ryan achteraf. "Door een coronabesmetting liep ik een ferme conditionele terugval op. Het hakte er echt in. Ik heb vier weken niet gecrost, maar dat ik nu zo snel al terug meedoe voorin, geeft me goede moed."

Ook Witse en Anton haalden in Loenhout de top tien, terwijl onze eerstejaars Lorezno en Lukas streden voor een plekje in de top 25.

Uitslag beloften Loenhout (80 dlrs):
1. Thibau Nys
2. Mees Hendrikx op 6"
3. Emiel Verstrynge op 11"
4. Ryan Kamp op 15"
8. Witse Meeussen op 1'18"
9. Anton Ferdinande op 1'26"
21. Lorenzo Masciarelli op 3'50"
25. Lukas Vanderlinden op 4'22"