Slechte start kost Eli podiumplaats in Gavere

Tom Pidcock heeft de Superprestigemanche in Gavere gewonnen. Zowel Eli Iserbyt als Michael Vanthourenhout kenden een slechte start en moesten vanuit de achtergrond terugknokken. Eli eindigde als vierde. 'Dit was niet mijn beste dag." Michael Vanthourenhout finishte op plaats zes.
 
Laurens dook als eerste het drassige veld van Kasteel Grenier in. Voor onder meer Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Ryan Kamp. Minder goed verging het Michael en vooral Eli. "Ik zat vast achter iemand die niet echt hard vooruitging", aldus Eli achteraf. "Zo was ik meteen op achtervolgen aangewezen en zat ik nooit echt in de wedstrijd. Dat is best jammer." 
 
Hetzelfde gevoel overheerste bij Michael. "Echt jammer, want ik was niet eens slecht. Maar nog terug naar de kop van de koers rijden, is op zo'n zware omloop geen optie meer." Eli en Michael schoven wel samen door naar een groepje met Corné van Kessel en Lars van der Haar, maar ondertussen waren Van der Poel, Pidcock en Toon Aerts al een eind weggefietst. Die drie zouden in Gavere de rest van de wedstrijd kleuren. 
 
In de tweede koershelft verdapperde Pidcock vooraan. Toon Aerts loste als eerste, wat later moest ook Van der Poel de getalenteerde Brit laten rijden. Die was vertrokken voor zijn eerste grote profzege in het veld in zijn carrière. Ondertussen had Eli zich losgerukt van zijn kompanen en even zag het er nog uit dat hij in extremis nog een podiumplaats uit de brand kon slepen. Dat lukte uiteindelijk toch niet. 
 
"Niet mijn beste dag"
"Ik zag Toon voor me uitrijden. Had hem bijna te pakken, maar toen versnelde hij opnieuw. Ik zat echt à bloc. Jammer, maar het is wat het is. Dat ik niet meedoe, heeft niets met die slechte start te maken, trouwens. Nee, derde was het hoogst haalbare geweest. Ik had gewoon een mindere dag."
 
Pidcock haalde het dus voor Van der Poel en Aert, Eli werd vierde, Michael zesde. "Op de beklimming moest ik Michael laten rijden." Laurens viel net buiten de top tien, terwijl Pim er met zijn 14de plaats in slaagde om generatiegenoot en ploegmaat Ryan af te houden.
 
Eli versus Toon Aerts in Superprestige
In het klassement van de Telenet Superprestige levert Eli een puntje van zijn voorsprong in op Toon Aerts. De strijd voor de eindzege is nu echt een duel tussen hun tweeën geworden. Michael volgt als derde al op 15 punten. Met Heusden-Zolder en Middelkerke staan nog twee van de acht manches op de kalender.
 
Uitslag
1. Tom Pidcock
2. Mathieu van der Poel
3. Toon Aerts
4. Eli Iserbyt op 53"
6. Michael Vanthourenhout op 1'13"
11. Laurens Sweeck op 3'40"
14. Pim Ronhaar op 4'13"
15. Ryan Kamp op 4'18"
23. Toon Vandebosch op 5'13"
38. Anton Ferdinande op 1 ronde
 

Foto's: © Photopress.be