Stadsprijs in Geraardsbergen geen hoogvlieger

Een week na de stage stond vandaag met de Stadsprijs in Geraardsbergen onze voorlaatste wegwedstrijd op de agenda. Van onze vijftien renners aan de start haalden er jammer genoeg slechts twee het einde: Laurens Sweeck en belofte Jarno Bellens.

Rond halfkoers viel de wedstrijd in een beslissende plooi, toen het peloton van 122 deelnemers uiteenviel. Een groep van 43 renners zonderde zich af. Daarbij zes onze vijftien gestarte renners: Laurens en Diether Sweeck, Toon Vandebosch, Jarno Bellens, Daan Soete en Jens Adams. 

"In de laatste drie ronden viel ook deze groep helemaal uiteen", vertelt ploegleider Gianni Meersman.  "Alleen Laurens en Jarno streden toen nog mee voor de prijzen." In de finale zette de onbekende Noor Aalrust Häkon Lunder de wedstrijd naar zijn hand.  Laurens (19de) en Jarno (26ste) eindigden in een groep die voor de zevende plaats reed. 

"Geen hoogvlieger dus", vertelt Gianni. "Al was ik vandaag wel gecharmeerd door de prestatie van Jarno. Op de weg is hij toch nog altijd maar eerstejaarsbelofte. Hij heeft het zeker goed gedaan. Op naar zaterdag nu. Dan rijden we in mijn thuishaven Meulebeke de Omloop Mandel-Leie-Schelde, onze laatste wegkoers vooraleer we het veldritseizoen aanvatten."