Sterke collectieve prestatie in koninginnnenrit BBT

Sterke prestatie van onze jongens in de Baloise Belgium Tour vandaag. In de koninginnenrit eindigden zowel Michael Vanthourenhout, Jens Adams, Daan Soete als Eli Iserbyt in het eerste pelotonnetje. Dat leverde ons op twee seconden na winst in het ploegenklassement op.
 
Twee secondjes. Dat is wat de veldrijders van Pauwels Sauzen-Bingoal tekort kwamen om het ploegenklassement in de koninginnenrit van de Ronde van België op hun naam te schrijven.
 
"Na een loodzware afvallingskoers in de Ardennen werd het peloton uitgedund tot 23 renners", doet Gianni Meersman zijn verhaal. "Als je daar vier jongens hebt zitten, mag je al ploegleider trots zijn op de prestatie van je renners. Dat bewijst eens te meer dat we donderdag in de etappe naar Zottegem ons niveau niet haalden door de slechte weersomstandigheden en dat vele wring- en duwwerk op de hellinkjes. Maar in de Ardennencols, waar je altijd wat meer ruimte hebt, hebben ze stuk voor stuk bewezen dat ze de goede vorm te pakken hebben."
 
Enige minpuntje is dat we vandaag Yannick Peeters verloren. Yannick was duidelijk nog niet hersteld van zijn inspanningen in de Vlaamse Ardennen. Wie het wel uitstekend deed, was Eli Iserbyt. Hij bleef op de laatste beklimming van La Roche-Aux-Faucons zelfs als laatste in het wiel van toptalent Remco Evenepoel. 
 
"Tot daar verliep alles prima", aldus Eli achteraf. "De eerste hellingen overleefde ik moeiteloos. Ook op La Redoute had geen moeite om de goede cadans te houden. Op de slotklim, de Roche-aux-Faucons, nestelde ik me zo lang mogelijk in het wiel van Evenepoel, maar ik moest toch een gaatje laten."
 
"Niet onlogisch, natuurlijk. Als je ziet dat later ook Tim Wellens de rol moet lossen... Dat ging gewoon té rap. Ook in eindsprint zat er niet veel meer op. Maar ik ben zeker tevreden van mijn prestatie. We hebben vandaag getoond dat we met z'n allen in orde zijn. In de Vlaamse Ardennen kende ik een moeilijke dag, maar voor de rest is mijn debuut in de Baloise Belgium Tour bijzonder goed meegevallen."
 

Morgen staat de slotrit op het menu. Start in Tongeren, aankomst in Beringen.

 Uitslag Seraing-Seraing:
1. Victor Campenaerts
9. Daan Soete op 1'05"
13. Michael Vanthourenhout
19. Jens Adams
26. Eli Iserbyt
103. Dieter Vanthourenhout op 18'39"
DNF: Yannick Peeters

Klassement:
1. Remco Evenepoel
19. Daan Soete op 3'56"
28. Jens Adams op 6'35"
47. Eli Iserbyt op 12'54"
50. Michael Vanthourenhout op 13'18"
120. Dieter Vanthourenhout op 37'22"