Sterke Fem tweede in Heusen-Zolder, Denise vijfde

Fem van Empel, onze wereldkampioene bij de beloften, is tweede geworden in Heusden-Zolder. Ze verloor het van Lucinda Brand in de allerlaatste bocht. Denise werd vijfde en verliest daarmee jammer genoeg terrein in de tussenstand van de Superprestige.

Zowel Denise als Fem maakten van meetaf aan mee de koers in deze manche van de Superprestige. En toen zich een kopgroep van zeven afscheidde, bleven ze gewoon goed meedoen. 

Tot halfkoers Lucinda Brand verdapperde. Alleen Fem haakte haar wagonnetje aan beet zich vast in het wiel van haar collega-wereldkampioene. Denise, met Blanka Vas en Annemarie Worst in het wiel, probeerde de situatie nog recht te zetten maar slaagde daar niet meer in.

Fem en Brand zouden in de finale onder elkaar uitmaken wie achteraf op het hoogste schavotje mocht. "Ik wist dat ik kans maakte", aldus Fem na afloop. "Ik hoopte op een sprint vanuit het wiel." Helaas... zo ver kwam het niet. Het was in de allerlaatste bocht die naam waardig dat Brand toch een metertje nam. En die meter zou Fem niet meer dichten.

"Toch ben ik niet ontgoocheld", klonk het. "Dat was ik gisteren wel. In Dendermonde reed ik een goede eerste koershelft, maar geraakte - na een foutje van een concurrente - het ritme kwijt. Achteraf heb ik met mijn coach de wedstrijd geanalyseerd en een goed plan gemaakt voor vandaag. Ik mikte op een revanche en daar ben ik in geslaagd."

Dat ze het net niet haalde vond Fem jammer, maar ze kon er wel mee leven. "Lucinda heeft zoveel meer ervaring. Maar ik reed een goede koers en ik heb hier zeker weer uit geleerd. Hier kan ik mee vooruit."

Denise werd vijfde en ziet zo Lucinda Brand opnieuw vier punten verder uitlopen in de tussenstand van de Superprestige. 

Uitslag vrouwen Heusden-Zolder (100 dlnrs):
1. Lucinda Brand
2. Fem van Empel op 2"
3. Annemarie Worst op 21"
5. Denise Betsema op 30"

 Foto (archief): © Photopress.be