Sterke Michael Vanthourenhout in Boucles de la Mayenne

De Spanjaard Jon Aberasturi (Caja Rural) won vandaag de tweede rit in lijn in de Boucles de la Mayenne. Maar ook onze Michael Vanthourenhout reed een beresterke wedstrijd. Hij hield stand in de voorste gelederen van een wel zeer gedecimeerd peloton.
 
Een tevreden ploegleider Gianni Meersman, onmiddellijk na de finish in Lassay-les-Châteaux. "We hebben het in de openingsrit zwaar te verduren gehad. Door de erbarmelijke weersomstandigheden lieten onze jongens zich verrassen en wanneer de wind zo hard waait, lopen de tijdsverschillen enorm op. Maar vandaag heeft het viertal dat nog in koers is (gisteren moesten Angelo en Toon ziek opgeven, red) het goed gedaan."
 
In de beginfase van de rit hebben onze jongens geprobeerd mee te glippen in de vroege vlucht, wat niet lukte. Maar ook daarna zijn ze nog een tijdlang blijven mee koers maken. De uiteindelijke vroege vluchters kregen drie minuten, maar Groupama-FdJ - dat mikte op een sprint - behield vlot de controle, zodat best snel alles weer samen liep. "Waarna op twintig kilometer van de finish de beslissing viel", aldus Gianni. "Op een venijnige helling werd het peloton herleid tot een 40-tal renners. Diether Sweeck, Yannick Peeters en Dieter Vanthourenhout moesten lossen, maar positief nieuws is dat Michael Vanthourenhout wel knap overleefde."
 
Michael werd finaal 22ste. Een meer dan aanvaadbaar resultaat in een peloton met toch wel de allerbeste Franse teams. "En vooral positief dat we nu wel kunnen stellen dat Michael écht hersteld is van de ziektekiemen waar hij de voorbije twee weken mee kampte. Dat is een hele geruststelling."  Morgen staat de slotrit op de agenda. 173 kilometer tussen Cossé-le-Vivien en Laval.
 

Uitlsag:
1. Jon Aberasturi (Spa)
22. Michael Vanthoruenhout op 1"
89. Diether Sweeck op 8'58"
90. Yannick Peeters
93. Dieter Vanthourenhout