Storm Eli raast over Hulstse Vestingcross

Eli Iserbyt heeft deze namiddag zijn 10de seizoenszege behaald. Mét groot machtsvertoon dan nog. Onze youngster domineerde de laatste Ethias Cross en finishte met ruime voorsprong op Tom Pidcock en Toon Aerts.

Opvallendste feit in de openingsronde was de pech die Michael Vanthourenhout kende. "Iemand raakte mijn schoen en de sluiting was kapot", zuchtte Michael achteraf. "Ik kon niet anders dan wisselen. Zo kon ik meteen een goed resultaat vergeten." 

Vooraan werd uiteraard niet gewacht. Onder meer Eli en Laurens mengden zich in de eerste schermutselingen. Toen Eli in de tweede ronde verdapperde, liet Laurens even het gaatje vallen. Zo bouwde Eli snel een voorsprong op. Onze 'kleine' uit Bavikhove kliefde wel overigens bijzonder vlot door de wind en kende daarbij zijn gelijke niet. Bovendien werd hij geholpen door de talrijke hindernissen. "Kort en explosief, zo heb ik ze graag", klonk  het achteraf. "Als ik zelf een parcours moet uittekenen, dan zou dat van de Vestingcross aardig in de buurt komen."

Gevolg: Eli liep steeds verder uit. "Halfweg merkte ik dat Tom Pidcock nog een poging deed om de achterstand te verkleinen, maar ik kon al bij al toch relatief gemakkelijk standhouden. Wat me vooral blij maakt, is dat ik hier de kaap van de tien overwinningen rond." Met Laurens Sweeck (5de) en Daan Soete (7de) eindigden nog twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal in de top tien.  

Aan de finish wilde Eli tien vingers in de lucht steken, synoniemen voor zijn aantal zeges deze winter. "Maar met de wind kon ik het me niet permitteren om beide handen van het stuur te halen. Dus maakte ik er twee keer vijf van", besloot hij.

Uitslag Elite & beloften:
1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock op 49"
3. Toon Aerts op 1'02"
5. Laurens Sweeck op 1'53"
7. Daan Soete
15. Ryan Kamp
16. Michael Vanthourenhout
18. Dieter Vanthourenhout
19. Toon Vandebosch
20. Yannick Peeters
33. Anton Ferdinande
39. Victor Vandebosch
DNF: Diether Sweeck

Foto's: © Photopress