Urugayaanse winst in openingsrit Boucles de la Mayenne

Urugayaanse winst in de openingsrit van de Boucles de la Mayenne. Mauricio Moreira (Caja Rural) hield in een pittige slotfase Julian Duval en Wouter Wippert af. Duval (AG2R La Mondiale) wordt de nieuwe leider.

183 kilometer in de buurt van het Franse Laval over golvende wegen en in verschrikkelijke weersomstandigheden. Dat was wat het peloton in de Boucles de la Mayenne deze namiddag te wachten stond. De ochtend begon overigens met een valse noot voor ons team: zowel Toon Vandebosch als Angelo De Clercq voelden zich té ziek om van start te gaan.
 
Een kwartet moedigen koos voor de vlucht vooruit, maar het peloton - met vooral de manschappen van AG2R-La Mondiale - controleerde. De voorsprong schommelde tientallen kilometers rond de drie minuten. 
 
Net voor het ingaan van de finale ontplofte het peloton. Een groep van om en bij de 35 renners zonderde zich af in de achtervolging op het viertal dat vanaf dat moment zijn voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Uit het gedecimeerde peloton ontstond finaal een kopgroep van negen, met onder meer Stijn Vandenbergh en Wouter Wippert. 
 
Zeven van hen hielden stand tot op de streep. Mauricio Moreira haalde het met lichte voorsprong op Julien Duval, die de nieuwe leider wordt. Wouter Wippert maakte de top drie vol. Onze jongens speelden in deze door de weersomstandigheden loodzware rit geen rol van betekenis. 
 

Uitslag:
1. Mauricio Moreira (Uru)
70. Diether Sweeck 
90. Dieter Vanthourenhout 
96. Yannick Peeters 
107. Michael Vanthourenhout 

Klassement:
1. Julien Duval (Fra)
72. Diether Sweeck 
96. Dieter Vanthourenhout
98. Yannick Peeters
106. Michael Vanthourenhout