Vierde plaats voor Denise op het EK in Rosmalen

Ceylin del Carmen Alvarado is vandaag Europees kampioene geworden in Rosmalen. Denise Betsema viel met haar vierde plaats net naast het podium. Laura Verdonschot kende een offday en finishte veertiende.

Van meet af aan Nederland boven op het EK dames in Rosmalen. Alleen Denise ontbrak aanvankelijk in de voorste gelederen. "Ik was alweer niet goed weg vandaag", vertelde ze achteraf. "Maar ik zette alles op alles om terug te komen. En dat was me ook aan het lukken. Helaas, net toen ik opnieuw kwam aansluiten, ging ik onderuit door een stomme fout. Balen!"

De top drie (Alvarado, Worst en Betsema) was definitief vertrokken. Denise reed snel weer naar plaats vier en die hield ze ook vlot vast, maar het podium was niet meer haalbaar. "Net geen medaille, hé. Dat is toch wel zuur. Ik moet toegeven dat ik op meer had gehoopt. Dit was ook een parcours waarop je een gaatje niet zomaar snel weer dichtrijdt. Ach, het hoort erbij zeker. Op naar de volgende. Morgen is weer een dag."

Ook Laura had haar dagje niet. Ze reed een tijdlang in negende positie, maar na een val viel ze terug naar de 14de plaats. Achteraf zocht ze echter geen excuses. “De reden van dit mindere resultaat? Een slechte dag. Ik heb me het hele jaar nog zo slecht niet gevoeld tijdens een wedstrijd als vandaag. Dan viel ik ook nog en was het helemaal over. Dat is balen, ja. Na mijn reeksje goede prestaties, hoopte ik hier op een mooie uitslag. Niet dus. Ik ga hier nog een paar dagen wakker van liggen.”

Uitslag:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Denise Betsema
14. Laura Verdonschot

Foto: © Photopress.be