Vierde plaats voor Michael in Hulst

Michael Vanthourenhout is vierde gefinisht in de Nederlandse wereldbekermanche. In Hulst stond geen maat op Van der Poel. Ook Laurens Sweeck en Ryan Kamp eindigden netjes in de top tien. Eli Iserbyt gaf op na een val.

Michael nam een prima start in de Hulstse weiden van Perkpolder. Maar toen Mathieu van der Poel al in de openingsronde al het tempo de hoogte injaagde, wist hij hoe laat het was. "Het ging gewoon veel te snel", reageerde hij na afloop eerlijk. "Ik besefte meteen dat we voor de tweede plaats reden."

En dat deed Michael voortreffelijk. Eerst in het gezelschap van Toon Aerts en Wout van Aert, daarna reed hij zelfs een tijdlang in zijn eentje voor dat duo uit. "Misschien had ik toen beter niet doorgezet", realiseerde hij zich achteraf. "De krachten die ik daarmee verspeelde, ben ik in de finale tekortgekomen."

Want Van Aert kwam terug, samen met Tom Pidcock. Waarna Michael in volle finale moest afhaken. Hij werd finaal als vierde afgevlagd. "Het beste was eraf. Ik moest lossen en kwam alleen te zitten. De wind maakte het nog lastiger om alleen te rijden." Met zijn vierde plaats blijft Michael wel bovenin de ranking van de Wereldbeker meedraaien. Daarin leidt Van Aert nu voor Van der Poel, Michael prijkt op een fraaie derde plaats.

"Met BK in achterhoofd"
"Ik ga al bij al tevreden naar huis. De lange en intense kerstperiode ben ik goed doorgekomen. Daar trek ik me aan op. Ik hoop de komende week nog een paar percentjes beter te worden richting het BK dat al een tijd in mijn achterhoofd zit. Dat parcours in Meulebeke ligt me nog iets beter dan dit. Misschien is daar wel iets mogelijk."
 
Ook Laurens reed een verdienstelijke wedstrijd. Hij leek rond halfkoers de strijd voor plaats zes naar zijn hand te zetten, maar in de slotfase staken Van der Haar en Hermans daar nog een stokje voor. Met zijn achtste stek is Laurens wel klaar om zijn titel te verdedigen. En Ryan werd eens te meer beste belofte met een fraaie negende plek. Pim bevestigde opnieuw met een elfde plaats, net als Anton (18de). 
 
Eli gaf op na een val in de beginfase. Zijn verhaal leest u hier
 
Uitslag:
1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert op 1'31"
3. Tom Pidcock op 1'49"
4. Michael Vanthourenhout op 2'41"
8. Laurens Sweeck op 3'37"
9. Ryan Kamp op 4'12"
11. Pim Ronhaar op 4'54"
18. Anton Ferdinande op 1 ronde.
 
Foto's: © Photopress