Vierde plek voor Denise Betsema in Lokeren

Denise Betsema is in de Lokerse Ethias Cross vierde geworden. Na een prima start, zakte onze Texelse in de tweede koershelft wat weg. Laura Verdonschot werd 7de, Maud Kaptheijns 15de.
 
Denise nam een voortvarende start in haar allereerste cross van het seizoen. Even werd zelfs gedacht dat ze vertrokken was voor een lange solo. Maar dat was zonder het duo Manon Bakker - Aniek van Alphen gerekend. Nog voor half koers kwamen de twee bij Denise aansluiten en lieten haar na een prima balkenpassage ook achter. 
 
In de finale moest Denise ook nog de uit de achtergrond teruggekeerde Lucinda Brand laten passeren, zodat ze jammer genoeg net naast het podium viel. Laura Verdonschot - die zowat de hele koers in het gezelschap van Belgisch kampioene Sanne Cant rondfietstste - werd zevende. Maud Kaptheijns finishte nog net binnen de top vijftien. 
 
Reacties Denise & Laura
"Modder... ", zuchtte Denise na afloop. "Die heb ik in geen tijden meer gezien, al zeker niet onder de wielen gevoeld. Eind vorig seizoen, na mijn terugkeer in competitie, bleef het ook droog. Dit was echt wennen, en leidde meermaals tot stomme foutjes. Zo verloor ik ook voeling met Manon en Aniek. Conditioneel zit het goed, denk ik. Maar door de modder rijden, dat wordt nog een verbeterpuntje om aan te werken. Het is geen slechte start, hoor. Door de omstandigheden zat er niet meer in. Maar het is toch balen dat ik niet op het podium sta."
 
Schoot Denise bijzonder goed uit de startblokken, dan liep het bij Laura net fout in de openingsronde. "De start zelf was eigenlijk oké, maar daarna werd ik tot drie keer toe opgehouden. Twee keer omdat iemand voor mij in de remmen moest, waardoor ik in een opstopping terecht kwam, de laatste keer toen ik naar voor aan het opschuiven was. Het verschil was toen al gemaakt", aldus Laura. "Daarnaast had ik ook niet dat super gevoel. Slecht was het niet, maar ik was toch wat dichter geëindigd..."
 
Uitslag dames Lokeren:
1. Aniek van Alphen in 40'26"
2. Manon Bakker op 5"
3. Lucinda Brand op 54"
4. Denise Betsema op 1'03"
7. Laura Verdonschot op 1'42"
15. Maud Kaptheijns op 3'17"
 

Foto: ©Photopress.be