Vijfde plaats voor Denise op EK na offday

Geen derde medaille voor Pauwels Sauzen-Bingoal op het EK. Denise Betsema beschikte niet over haar beste benen en moest vrede nemen met een vijfde plek. De titel ging naar Lucinda Brand, voor Blanka Kata Vas en Yara Kastelijn.

Met al vier overwinningen op zak en de leidersplaats op de internationale ranglijst gold Denise voor veel volgers als dé topfavoriete voor de Europese titelstrijd op de VAM-berg (niet eens zo ver van haar Texel), maar een offday haalde dat helemaal onderuit. Denise maakte in de beginfase eventjes deel uit van een ruime kopgroep, tot die door de latere winnares Brand uit elkaar werd geranseld, en Denise de rest van de wedstrijd op haar eentje op plek vijf afwerkte.

"Een offday. Balen", reageerde een ontgoochelde Denise, die zich uiteraard zelf ook veel meer van dit Europese kampioenschap had voorgesteld. Maar haar motivatie voor wat volgt, die verliest onze Texelse niet: "Nu snel herstellen en op naar Niel." Laura Verdonschot werd niet geselecteerd voor het EK, Fem van Empel start zondag bij de rensters onder de 23 jaar.

Uitslag EK Vrouwen (26 dlnrs):
1. Lucinda Brand
2. Blanka Kata Vas op 56"
3. Yara Kastelijn 1'02"
5. Denise Betsema 2'01"

Foto's: © Photopress