Vrees voor elleboogbreuk na val van Eli in Heusden-Zolder

Mathieu van der Poel was de beste in Heusden-Zolder. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout werden vierde en vijfde. Belangrijker: Eli Iserbyt viel zwaar en er wordt gevreesd voor een elleboogfractuur... 
 
Een eerste oponthoud gebeurde net na het induiken van het veld. Onder meer Aerts, Pidcock en ook Michael en Ryan werden opgehouden na een val in de eerste bocht. Wel goed weg: Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar ook Laurens en Eli, twee van onze drie speerpunten. 
 
De beslissing viel nog in de eerste ronde, toen Van Aert lek reed en Van der Poel daarop vol voor de aanval koos. In een mum van tijd pakte hij een mooie bonus op de eerste achtervolgers, waaronder onze twee kopmannen. Tot het noodlot toesloeg voor Eli. Hij schoof weg in een bocht en bezeerde daarbij vooral zijn elleboog. Hij werd afgevoerd naar de kliniek in Heusden, met de vrees voor een elleboogbreuk.
 
Door het voorval werd de voorsprong van Van der Poel uiteraard nog een stuk rianter, waarna de wereldkampioen met een lange solo deze Superprestigemanche naar zijn hand zette. De strijd voor de tweede plaats ging tussen Lars van der Haar, Daan Soete, de teruggekeerde Van Aert, Corné van Kessel en Laurens en Michael.
 
In het laatste wedstrijdkwart reed Van Aert nog solo naar plaats twee, terwijl Van der Haar onze twee ploegmaats van het podium hield met een derde plaats. Laurens werd vierde, Michael vijfde. Ryan eindigde elfde en was daarmee eens te meer de beste belofte. In de tussenstand van de Superprestige neemt Toon Aerts de leiding over van de onfortuinlijke Eli Iserbyt. 
 
Reacties Laurens en Michael
Laurens was niet ontevreden. "Ik bleef bij de start gelukkig uit dat gedrum. Daarna was het kwestie van mij zoveel mogelijk te handhaven en in de slotfase nog proberen een podiumplaats uit de brand te slepen. Misschien maakte ik in de slotronde wel een foutje door nog het verschil te willen maken, wat niet is gelukt. Daardoor had ik in de laatste rechte lijn niet echt nog een sprint in de benen. Maar het gaat niet slecht. Die vierde plek is wel de plaats waar ik op dit moment thuishoor."
 
In tegenstelling tot Laurens werd Michael wel opgehouden in de eerste bocht. "Hoe het daarna gegaan is? Ik heb een uur lang zo hard getrapt als ik kon", aldus een licht ontgoochelde Miichael. "Na een paar ronden kwam ik wel opnieuw in de running, maar het viel ook nooit echt stil. Het was een lastige cross. Door het uitvallen van Eli weet ik ook niet goed hoe het nieuwe klassement van de Superprestige er uitziet. Dat bekijk ik later wel eens. Laten we vooral duimen dat de schade bij Eli meevalt."
 

Uitslag:
1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert op 38"
3. Lars van der Haar op 39"
4. Laurens Sweeck op 44"
5. Michael Vanthourenhout op 48"
11. Ryan Kamp op 1'20"
34. Dieter Vanthourenhout op 4'29"
47. Luke Verburg op 5'50"
DNF: Eli Iserbyt, Jelle Camps

Foto: ©Photopress