Winst voor Laura Verdonschot in Vorselaar

Laura Verdonschot heeft haar eerste veldrit van het seizoen gewonnen. In Vorselaar nam de Limburgse de maat van Loes Sels en Ellen Van Loy. "Ik reed met een goed gevoel rond. Dat is het belangrijkste", glunderde Laura achteraf.

48 deelneemsters, met naast Laura onder meer ook Loes Sels en Ellen Van Loy aan de start, een stralend zomerweertje en een droog en snel parcours. Ingrediënten die Laura wel kon waarderen. "Alleen de warmte is normaal niet zo mijn ding. Maar vandaag kon ik er toch goed mee om", vertelde ze voorbij de finish.

Vanop de derde startrij vertrokken, duurde het twee, drie rondjes vooraleer ze helemaal voorin te vinden was. "Ik zonderde me af met Loes Sels. En ik merkte vlug dat ik de bochten iets vlotter nam dan Loes. Dus ik koos ervoor om de leiding te nemen en haar onder druk zetten in dat bochtenwerk. Ik pakte er telkens een paar secondjes en reed daarna mijn eigen tempo op de rechte stukken. Zo kon ik beetje bij beetje verder uitlopen en de zege veilig stellen."

Antwerps kampioene
Laura geniet van de winst, maar loopt ook niet te hard van stapel. "Dit was nog geen topcross. Maar op Sanne Cant na waren de betere Belgische veldrijdsters wel aanwezig. Loes en Ellen zijn geen sukkelaars, hé! Maar het belangrijkste is het eigen goede gevoel dat ik hier aan overhoud. Ik kan volgende zaterdag met vertrouwen naar Lokeren, waar de eerste Ethias Cross op de agenda staat."

Extraatje voor Laura, ze kreeg na afloop het shirt van Antwerps kampioene overhandigd. "Als Limburgse geraak ik hier stilaan ingeburgerd", lacht ze. "Ik woon nu al twee jaar in Wechelderzande, maar in alle oprechtheid vind ik het wel jammer dat de echte elite zonder contract-rensters als Shana Maes die titel mislopen. Voor hen was dit een doel, terwijl ik zelf dat shirtje niet kan dragen. Maar ik heb nu wel een exemplaar in mijn kast dat ik nog niet had..." 
 
Uitslag (48 dln):
1. Laura Verdonschot
2. Loes Sels op 6"
3. Ellen Van Loy op 19"
4. Lindy van Anrooij op 23"
5. Karen Verhestraeten op 32"
 
Foto: copyright Wouter Toelen