Zandkoningin Denise outstanding in Sluitingsprijs

Een dag na haar zege in Sint-Niklaas heeft Denise Betsema ook de Sluitingsprijs in Oostmalle op haar naam geschreven. In het zand op en rond het militaire vliegveld rondde ze een lange solo knap af. Denise sluit haar winter af met acht zeges.

Al in de eerste ronde vormde zich een trio voorin. De snel gestarte Inge van der Heijden, Sanne Cant en 'ons' Denise, die zich in de openingsfase niet liet verrassen. De drie werden bijgebeend door Annemarie Worst en Aniek van Alphen.
 
Jammer genoeg niet mee voorin: Fem van Empel. Onze U23-wereldkampioene kende een matige start en verzeilde in de openingsfase in twaalfde positie, klaar voor een achtervolgingsrace. Fem zou nog hard terugknokken, maar de kop van de koers zag ze niet meer terug. Ondanks ook nog eens een val en bijhorende materiaalproblemen finishte ze uiteindelijk als achtste.
 
Voorin nam Denise in de tweede ronde al het heft in handen en drukte door. Worst viel weg met materiaalpech, Van Alphen moest de rol lossen en een rondje later ging het ook te snel voor Inge van der Heijden. Wat restte was de hoop op een duel Betsema-Cant, maar rond halfkoers moest ook de Belgische kampioene onze kopvrouw laten rijden.
 
Denise keek verder niet teveel meer achterom en peddelde de laatste drie rondjes op haar eentje af, op weg naar overwinning nummer acht van het seizoen. Zo kan de Texelse terugblikken op een bijzonder fraaie winter. 
 
"Het doel was om ook vandaag te proberen winnen", gaf ze achteraf aan. "De vorm is goed, dit is een mooi parcours, dus mikte ik op een mooie afsluiter. Goed dat het zo uitpakt. De eerste anderhalve ronde keek ik een beetje de kat uit de boom. Om in te schatten wie goed was. Daarna heb ik het tempo opgedreven en het gaatje gemaakt. Ik voelde me echt prima in het zand..."
 
Uitslag Sluitingsprijs:
1. Denise Betsema
2. Sanne Cant op 42"
3. Inge van der Heijden op 56"
8. Fem van Empel op 2'27"
 
Foto's: ©Photopress.be