Zevende seizoenszege voor Denise in Sint-Niklaas

Onze teammanager Jurgen Mettepenningen mikte in het slotweekend van het veldritseizoen op een 20ste zege in een tv-cross. Lang heeft hij er niet moeten op wachten. Denise Betsema schoot meteen raak in Sint-Niklaas. Ook Fem van Empel reed een geweldige cross en werd vierde.

Op het snelle en droge parcours werd de beginfase bepaald door kleine foutjes. Zo schoot Denise bij de start uit haar klikpedaal en moest ze in eerste instantie achtervolgen. En na een foutje van Anna Kay in de eerste passage op het strand, kreeg Sanne Cant even wat vrijheid.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde, viel alles in zijn plooi. Denise reed in een ruk naar de kop van de koers, joeg het tempo de hoogte in en zorgde zo voor de beslissing. Annemarie Worst beperkte in eerste instantie nog de schade, maar kon Denise niet meer bijbenen. Zo pakte onze Texelse haar zevende zege van het seizoen, meteen ook de twintigste winst in een tv-cross voor ons team.

Een eindje achter haar deed Fem in Sint-Niklaas een gooi naar plaats drie. Het zou haar allereerste podiumplaats tussen de eliterensters zijn. Fem vocht een verbeten duel uit met Sanne Cant, maar dankzij een leegloper moest ze helaas de Belgische kampioene laten rijden. Ze hield wel fraai stand op plaats vier.

Denise glunderde na haar nieuwe zege. "Van mij mag het seizoen eigenlijk nog wat langer duren", lachte ze. "Jammer genoeg zag ik mijn titelkansen op het WK de mist ingaan door die knieblessure, maar sindsdien gaat het alleen maar goed. Mooi dat ik hier Annemarie kan afhouden, al bleef het spannend tot het einde. Nu nog Oostmalle, daarna gaat de riem er even af."

Uitslag:
1. Denise Betsema in 44'31"
2. Annemarie Worst op 22"
3. Sanne Cant op 40"
4. Fem van Empel op 57"

Foto's: ©Photopress.be